Szeptember

Itt az ősz, már megint (ez a mostani, nem a kedvencem), azt az őszt szeretem, amikor sokáig aránylag jó az idő, meleg van (20 fok körül), sárgul minden, és az embernek csak mosolyogni van kedve. Az idei nem ilyen, egyelőre, de még reménykedek, hogy mielőtt télanyó megrázza a dunnáját, lesz még jó idő.

azért nem rossz

A kert siralmas, az iskolakezdés miatt, alig volt időm, bármit is csinálni, pedig munka van dögivel. Ásni kell (nagyobb lesz a veteményes, nem vagyok normális, tudom), málna-karót kell festeni, vettem egy csomó növényt a rézsűbe, ki kéne ültetni, gazolni is kéne, meg kapálni. Ezzel csak az a baj, hogy igazából csak akkor van kedvem kimenni a kertbe, ha süt a nap, és nem fúj a szél, az meg az utóbbi pár napban nem nagyon volt. Amúgy lelkes vagyok,meg minden, annak ellenére, hogy a paradicsom a sok esőtől berohadt, a meggyfámat elkapta a blumeriellás gombás fertőzés, emiatt ledobta az összes levelét. Eleinte azt hittem, hogy melege van, mire rájöttem mi a baja már teljesen kopasz volt szegényke. Már tudom mi a teendő jövőre, már ügyes-okos leszek és remélem ezt a meggyfán lévő szutyok is tudja, és nem lesz támadás.

Minden vízben ázik, az esővíztároló is.(Mondjuk az utóbbi már múltidő).

Idén, tavasztól volt mindig nyíló rózsám

Szóval technikailag minden rendben van, visszaadták a pénzt a régi szivattyúért, (javíthatatlan volt) és vettünk ugyanannyiért egy erősebbet. Amiért 5 centi víz volt benne, az azért volt, mert vidéknek számít, ahol lakunk, és erre felé, ha vihar van, előfordul, hogy nincs áram. Szóval, igen az eső közepén ment el a villany. Gábor, amikor lement, fáradtan rám nézett, és csak annyit mondott, már egy kicsit unom ezt az egészet, és eltűnt a tárolóban vagy egy órára.

A virágoskertem egész szép, mondjuk nem egészen így terveztem, de ha ezt titokban tartom, és csak mosolygok, ha valaki megnézi, akkor nem derül ki, hogy valami egész más lett, mint amit télen megálmodtam. Az egynyáriak töltik ki az üres tereket, és ezzel van a bajom is, tervezhetetlen, hogy hol mi fog kijönni, mekkorára nő, és pont melyik milyen színárnyalatban fog pompázni. Előbb –utóbb évelő ágyás lesz a virágos kertem, de ez még pár év, amíg megtalálom a megfelelő darabokat, már gyűjtögetek egy ideje, csempészek, ezt azt, trükközök, hogy a férfi nép ne vegyen észre mindent, ami bekerül a kertbe, úgyhogy alakul.

A rózsalugas

Készen van a rózsalugas, be is ültettem futórózsákkal,két piros lesz, egy narancs, és egy citromsárga, reményeim szerint jól fog kinézni, ha nem akkor is így akartam.

Ennek a vizes időnek köszönhetően van még rózsám, sőt még bimbós is van. Tavaly nem igazán virágoztak, el is voltam keseredve, de idén még bepótolták a tavalyit is.

Már a jövő tavaszt tervezem, ennek örömére vettem tulipán hagymákat, barack színűt, sötét lilát, meg nárciszokat. Remélem kijönnek, mert a tavasz nem olyan nélkülük, és ugyan van egy csomó mindenféle tulipánom, de az újaknak mindig nagyon örülök, és jókedvűen állok neki a tavaszi robotnak, hogy azért tulipánt már tudok ültetni.

This entry was posted in Kert and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>