Füszernövények

 

Segítség! Nem akar tavasz lenni. Ma esett a hó,majdnem sírva fakadtam . A kertész-szívem már nagyon türelmetlen.Mondjuk, van dolgom,mert a lazúr-szekció végre teljes üzemben működik( készül  a kerti lépcső!), ami elég időigényes elfoglaltság, nem a festés maga, hanem ,hogy a száradási idő után eszembe jusson újra lemenni festeni a kazánházba. Mégis csak jó, hogy felgipszkartonoztuk a télen a pincében két helységet, mert a csiszolás iszonyatos porral jár, így be tudom csukni az ajtót és nem lesz a festés fűrészporos. Az a terv, hogy a lépcsőt a helyére rakjuk pénteken. Minden lépcsőfok 3 fadarabból áll, 2 amin lépdelni fogunk, és 1 fadarab áll függőlegesen ,azt tulajdonképpen lezárja a lépcsőt (vagyis lécből, ha a férjem meglátja, hogy fadarabnak hívom, amit, sok munkávallecsiszolt lenyel keresztbe, az biztos!), mindegyiket kétszer kell lefesteni. Egyszerre csak az egyik élét és egy oldalát tudom lazúrozni. Kicsit macerás egy lapot négyszer kell kézbe venni, de már nyolc készen van!

Ma a férjem egyébként besokallt és vettünk egy szallagcsiszoló gépet. Elmentem Vele, egy, hogy visszafogjam, mert hajlamos össze-vissza vásárolni a barkácsboltokban, meg aztán ilyen beruházásokból nehogy már kimaradjak! Úgy próbáltam nézni a boltban, mintha tudnám, mit is akarunk venni. De az az igazság, hogy eddig a napig azt se tudtam, hogy létezik ilyen masina. Mondjuk, azt se tudtam, hogy marógép is létezik, meg lehet géppel gyalulni. Nagyon hiányos a tudásom, de elvoltam nélküle és azt hiszem, el leszek ezután is. Miután megvettük ezt a csodagépet elmentünk egy kis könnyű bevásárlásra. Kaját kellett venni, mert kamaszgyerek mellett állandóan üres a hűtő. Nem ez az érdekes, hanem az hogy a bevásárlókocsiban hirtelen belekerült egypár fűszernövény mag és nem én tettem bele!!Pislogtam rendesen,de szóvá nem tettem, jó szorosan bezártam a számat és úgy tettem, mint aki nem vett észre semmit nehogy visszarakja az emberem ,mert helye lesz, az biztos. Úgyhogy a délután egy részét azzal töltöttem, hogy megpróbáltam kideríteni, hogy miféle magokat vett a férjem és mire való, mert utóbb kiderült gyógynövény is van közte. Amit sikerült beszerezni:

-borágó, na ő gyógynövény. Igazából nem sok mindent sikerült megtudnom róla. Állítólag az allergiás bőrbetegségekre jó.

-Bazsalikom, citromillatú. Na erre nagyon kíváncsi vagyok. Arra is, hogy citromillata van-e, meg arra hogy az íze milyen

-permetefű. Na ő is gyógynövény. Köhögéscsillapító hatása van, a virágos hajtását kell használni

-koriander. Ő fűszernövény. Eddig ilyet nem használtam, de itt az ideje, hogy ezen

változtassunk, kíváncsi vagyok rá

- borsika fű. Na, ő fűszernövény, kíváncsi vagyok állítólag nagyon jó salátákba, mert enyhén csípős a levele

-konyhakömény, ezt csak poénból fogom elvetni, nem nagyon szeretem

Ki kell művelődnöm még jobban, meg igazából, amikor megszagolom, meg megkóstolom őket, akkor fog eldőlni, hogy jövőre is gazdagítják-e a dobozaimat, vagy sem, de az az érzésem, hogysohasem leszek olyan magabiztos a használatukban, mint aki már zsenge gyermekkortól tudja mi mire való. Nekem még a felismeréssel a bajaim lesznek, de lelkes vagyok meg minden.

This entry was posted in Kert and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>