Málnás gyümölcstorta

Hozzávalók a 26 cm-es gyümölcstortához:

3 tojás

12dkg cukor

10 dkg liszt

7 dkg margarin

1 pudingpor

0.5 l tej

Gyümölcs

Zselépor

Kaptam egy nagyon kedves rokontól két gyümölcstortaformát (egy kicsit meg egy kicsit nagyobbat). A kisebbel készült ez a málnás gyümitorta, apukám szülinapjára

kész tészta, no meg a rontottÍgy kreáltam:

Kivajaztam a tortaformát, kiliszteztem. Nem szabad a vajjal fukarul bánni, mert úgy jár az emberlánya, mint én, hogy az első szösszenetemet kiskanállal kellett kiszedni a formából

.Bekapcsoltam a sütőt. A recept közepes lángot mond, ami nálam úgy 180 fokot jelent, légkeveréssel. Nem mindenki szereti a légkeveréses sütőt, mert kiszárítja a tésztát, de szerintem egyenletesebbre sül minden így.Felolvasztottam a 7 dkg margarint, és betettem a hűtőbe

Szétválasztottam a sárgáját a fehérjétől, kimértem mindent, és nosza rajta nekiláttam habot verni. A kemény tojáshabba először beleraktam apránként a cukrot, majd a tojás sárgáját. Most jön a trükk, hogy a lisztet fakanállal kell a habba forgatni, és így nem törik meg annyira. .Egy kicsit összeesik a cukortól meg a sárgájától, de az belefér. Ezután jött az, amit a recept mondott, de én nem igazán hittem, hogy jó lesz, ugyanis a margarint olvasztva és hűtve folyamatos kevergetés mellett kell hozzácsurgatni a kész masszához. Vettem egy nagy levegőt és láss csodát, felvette a margarint és nem lett semmi baja! A sütőben kb. 25 perc alatt lett készen, utána kifordítottam a tortatányérra. Gyakorlatilag csak egy kis noszogatás kellett és kijött magától. .Megfőztem a pudingot és kb. a felét kentem bele. Ez megint ízlés dolga, de mivel az apum szülinapjára készült és Ő meg nem szereti a pudingot túlságosan, ezért óvatosan bántam vele. Utána egyesével! raktam fel a málnaszemeket, A kész málnás gyümölcstorta amit előtte kiolvasztottam és lecsurgattam a levét. A kicsurgott málnaléből, cukorból, no meg vízből és zseléporból főztem a zselét. Egyetlen hibát vétettem itt, hogy a zselé zacsiján az volt, hogy forrástól számítva 8-10 perc múlva önthető. Hiába kavargattam, de addigra darabos lett, azt, hogy újra lehet melegíteni meg elfelejtettem Úgyhogy nem lett tükörsima, de annyi baj legyen önbizalom rengeteg, és a végén az íze igencsak jó volt, fogyott belőle rendesen

This entry was posted in Receptek and tagged , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>