Októberi kert, vagy micsoda

Még mindig a támfal-építés uralja a kert nagy részét, lassan-lassan halad, egyszer csak készen lesz. (Nem vagyok benne teljesen biztos, de reménykedek, hogy visszakapom a föld-szörnytől a kertemet.)

A veteményes már gyakorlatilag nincs, egyre hidegebb van, és ezt nem igazán bírják a zöldségek. Egy gyors ötlettől vezérelve, meg attól, hogy találtam egy csomag magot, amit tavasszal elfelejtettem elvetni még augusztusban elvettetem retket, ami mostanra lett ehető és egész jó lett.

A paprika bírja még a hideget

A paprika bírja még a hideget

Ez van még a veteményesben, meg hagyma, a paradicsomot nem tudom, meddig tartsam, egyre randább, majd meglátjuk. Amúgy csatatér az egész virágoskertem, alig várom, hogy tavasszal elkezdjék a tulipánok a táncukat, hátha elfelejtem a kuplerájt és a csalódottságomat, ami az elhanyagolt virágaim miatt van. Ha készen lesz egyszer a támfal, az az a pont lesz, amikor a kinti munkák idénre befejeződnek, március körül lehet újra kint molyolni. Rengeteg tervem van, gondoltam összeírom őket, mert magam is kíváncsi vagyok mi fog megvalósulni belőle.

– szeretném a veteményest nagyobbra ásni (ez még most ősszel kellene, de szerintem már nem lesz meg)

– jövőre készül egy pergola, a  nyugati fekvésű terasz elé, ami nyáron, délutánonként olyan meleg, hogy elpárolog az ember lánya, emiatt nem lehet használni.

– ha ez készen van szerintem utána fogunk füvezni a terasz mellett, mondjuk még a locsoló rendszer csöveit is le kell fektetni, és azt is szeretném még a füvezés előtt megtenni. (csak azért, mert elegem lett abból, hogy állandóan dúlások vannak a kertben)

– ha lesz pénzügyi keret, megépítjük szalonna sütőhelyet

–  amúgy meg rengeteg virágot szeretnék, úgyhogy, szerintem, tavasszal tíz lóval se tudnának a beszerzésektől visszatartani.

– szeretnénk még 2-3 gyümölcsfát, de azt is csak akkor, ha a kupi megszűnik.

A támfal madár-távlatból

A támfal madár-távlatból

Már látszik az íve az emelt virágoskertemnek, és nagyon szép lett, lesz. Közbe megjött a rosszidő, és még jobban lassulnak munkák, de biztos megéri.(Legalábbis nagyon remélem)

Amúgy matekból zsenik vagyunk. A zsalukő kivételével mindenből kevesebbet vettünk, mint kellett volna. Még a betont, hogy nem tudtuk, hogy mennyi kell azt még megértem, hiszen soha nem csináltunk ilyesmit. A vasat pedig pontosan ki lehetett volna számolni, azt hittük pontosan ki is számoltuk, de  40 m-rel lett kevesebb. Ez van. Volt egy kis pót-beszerzés, szegény autónk egy kicsit le volt terhelve.

Mindent egybevetve azért haladunk a munkákkal, még ha néha csigatempónak tűnik is, és attól se félek, hogy jövőre nem lesz mit bogarászni a kertben, de a nagy munkákból egy kicsit most elegünk lett. Remélem, ez az érzés tavaszig elmúlik, mert azért egy-két nagyobb munka még vár ránk, amit jó lenne megcsinálni.

This entry was posted in Kert and tagged , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>