Április, végre!

Végre kert van, és tavasz. Egyetlen bibi van csak, hogy 3 heti lemaradást kéne 2-3 nap alatt behozni  mindenhol. Emiatt a stratégia a következő. Listám van, a tennivalókról, és megpróbálok mindenáron ragaszkodni hozzá. Mindennap reggel elhatározom, hogy aznap mi lesz soron, és következetesen ragaszkodom a tervekhez.

 

Persze ezt is felülírja, amikor a piacon belebotlok kincsekbe (már megint, például most egy cserép vad tulipánba), és azt el kell ültetni. Mert ha úgy egyébként csak  jövök-, megyek a kertben, csak azt látom, hogy ezt is meg kéne még csinálni, ehhez se nyúltam még ,és jaj mihez is fogjak. A listám hellyel –közzel fontossági sorrendbe lett állítva, a rengeteg tennivalóval, talán így nem fogok annyira kapkodni.

Újhagymák a kertből

Jelentem tegnap este meg kellett locsolom a nárciszaimat, mert elfeküdtek, irgalmatlanul meleg lett pár nap alatt. Szóval hirtelen a semmit tevésből teljes üzem lett. Ma a málna lesz soron, 3-4 tő málnatő ment ki a télen. Azt kipótolóm a tartalékból ( annak semmi baja nem lett), aztán belocsolom, nehogy elszáradjon, mert friss ültetés az egész. Minden hajt, virágzik, a kajszibarack virágpompában van, olyan döngicsélés van a fa környékén, olyan jó hallgatni.

A barackszínű nárciszom

Remélem az idén már megkóstolhatjuk a kajszibarackot is, mert eddig egy szem barack nem volt rajta, és már 4 éves a fa. Az év jóhíre, hiába erőlködött  a tél, egyenlőre úgy néz ki,nem fagyott el semmi. Az őszi ültetésű fácskám is megmaradt, a virágos kertemben is egy csomó minden, amit szétültettem, azok is hajtanak. A legjobban annak örülök, hogy ősszel kiástam egy spirea hajtást, lesz, ami lesz alapon, mert 2 bokor van , és jó lett volna egy 3., s úgy néz ki hajt ő is. Még nagyon picike, de hamar megnő, és akkor olyan lesz az a sarok, amit elképzeltem.

Eldöntöttük, üvegház épül, már előre rettegek, mert süllyesztett lesz, hogy ne tronóljon az egész kertben, és kb 20 m3 földdel kell kezdenünk valamit, már megint. Ötlet van, még ki kell számolni, hogy befér-e oda az egész. Erről majd szeretnék külön írni, az építésről, üzemeltetésről.

Kajszi virág

Szóval elindult a kert, minden örömével, munkájával, aminek én nagyon örülök, és ugyan a virágokon kívül még nincs semmi, csak zöldül, de már látom, érzem, hogy ez az év lesz az én évem .

This entry was posted in Kert and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>