A tulipánjaim

9 éve lakunk Csomádon, ez a 10.tavasz itt. Az még az építkezés időszakában kiderült, hogy virág-mániás leszek. Nem igazán érdekelt , hogy milyen csempe lesz a falon, vagy milyen burkolat, az első elfogadhatóra rábólintottam( azért a virágminta visszaköszön itt is, itt-ott :)). Még nagyban folyt az építkezés, én már a kertet terveztem. Még beköltözés előtt, December elején vettem mindenféle virághagymát egy nagy áruházból, olyan csomagot, amibe mindenféle virághagyma van, hogy legyen valami gyönyörködni való tavasszal. Volt is, de elindította a lavinát is, hogy tulipán kell, és rengeteg. Évekig gyűjtögettem őket, volt hogy rendeltem, de bárhol voltam ősszel megnéztem az aktuális kínálatot, és általában mindig beugrott egy-két csomag a kosaramba. Aztán szeptember végén rohangáltam, hogy hova rakom ezt a rengeteg tulipánt ,amit összevásároltam Tavaly ősszel is ez volt a helyzet, de megoldottam, mint minden évben eddig :)

Van olyan tulipán, ami már 5-6 éve megvan, és egyre több van belőle, és van olyan, amit megveszek, és jövőre egy darab sem bújik ki. Általában a papagáj -tulipánok nem maradnak meg csak 1-2 évig, de akkor se tudok ellenállni nekik :).

Na, és akkor a képek:

csendélet

csendélet

IMG_0280

nagyon mutatós volt ez a fajta

nagyon mutatós volt ez a fajta

IMG_3886

na, és volt ilyen a szívem szakadt meg, kb 10 cm hó lett a vége, de túlélték :)

na, és volt ilyen a szívem szakadt meg, kb 10 cm hó lett a vége, de túlélték :)

A fehérkés

A fehérkés

Ő tavaly ősszel került hozzám

Ő tavaly ősszel került hozzám

This entry was posted in Kert and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>