Tiramisu

Ez egy nagyon könnyű, és nem tojással készülő tiramisu.Balázs napra készült a nagyfiamnak, torta helyett, a kamaszos nyegleségével még örült is neki.

Hozzávalók:

Ez dupla adag

Krémhez:

– puding por (vaníliás, vagy tejszínes)

– a pudingpor csomagolásán lévő cukor, és annál kevesebb tej.(Nekem 0.5 l volt a tasakon, és csak 3.5 decit raktam bele)

– csipet fahéj

– 250gr mascarpone

A piskótafürdőhöz

– rum, (nálam agg-legény kompót leszűrt leve)

-2 személyre főzött gyenge hosszú kávé

– cukor 2-4 evőkanállal.

– kakaópor a szóráshoz

– csomag babapiskóta

Először is meg kell főzni a pudingot, a fahéjjal. Ehhez jó a vaníliás, de én most tejszíneset használtam, és olvastam olyat is, aki karamellás ízűt használ. A lényeg, hogy kavargatva kell kihűteni, hogy ne legyen darabos. Nekem ez most nem sikerült, úgyhogy csalnom kellett, turmix gépben rendbe szedtem a sorait, a darabok hip-hop köddé váltak. Ha készen van,és kihűlt, össze lehet dolgozni a krémsajttal.

A fürdő.

A kétszemélyes kávét beleöntöttem egy olyan tálba, amibe a babapiskóták vígan beleférnek, hozzáadtam a cukrot, és én nem rumot használok már egy ideje, hanem agg-legény kompót leszűrt levét. ( Ez egy házilag készülő alkoholos ital, tavasztól rétegezem bele a gyümölcsöt, cukrot, alkoholt,november környékén le szoktam szűrni, a gyümölcs valami isteni piskótába, az ital része meg csak úgy végzi pohárba szívmelegítőnek télen, meg kókuszgolyóba, meg tiramisuba).Ilyenkor meg szoktam kóstolni, hogy elég édes-e, a kávé íz pont megfelelő-e.

Nagyon finom volt

Na és most jön a rétegezés:

Egy réteg megfürdött babapiskóta. Általában egy rövid merülő fürdő elég szokott lenni, de nekem sikerült most valami olyan piskótát venni, hogy áztatni kellett, hogy valamennyire beszívja a levet. Érdemes az első után széttörni egyet ( még jobb megkóstolni). Utána a krém fele, és szűrőn rászitált kakaó. Ez még egyszer megismétlem és mehet a hűtőbe egy pár órára. A fotón dupla adag látható, gondolva a nagyfiamra, de ez is elfogyott 2 nap alatt.

This entry was posted in Receptek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>