Nyári sülthús

Nyár van, a fiúk itthon vannak, és nekem főzni kell. Ebből a főzni kell az, amit nem szeretek sokáig csinálni. Ezt a húsit nagyon egyszerű összedobni, ízlés szerint variálható, szoktam paradicsom helyett gombával, zöldborsóval is készíteni, a fűszerezésen is szoktam változtatni, néha pulykamellből készül, mindig attól függ, éppen mi van itthon.

Sütés előtt

Most az adta az ötletet, hogy nagyon érik a paradicsom, meg maradt a hétfői lángosból reszelt sajt. Szóval a hozzávalók:

– személyenként fél csirkemell filé(  férfiembernek több)

– hagyma, most újhagyma szár került bele, de sima hagymával is jó

– egy marék friss fűszer, most oregano és kakukkfű került bele, de zsályával is isteni

– só, húsonként kb. egy közepes fej paradicsom

– sajt a tetejére ( ez elhagyható)

Felvágtam a csirkemelleket, felkockáztam a hagymaszárat, a hagymát beleszórtam a tepsi aljába, ráfektettem a csirke szeleteket, sózás után rászórtam a megmosott, felaprított fűszereket, majd jöhetett a karikára vágott paradicsom és 170 fokra légkeverésre betettem sülni kb. 30-40 percre.

Sütés után, még egybe

Néha rá kell nézni, mert ha túl sok a leve, le szoktam szedni belőle, mert ezek az új sütők olyan jól zárnak, hogy nem jön ki a pára belőlük.( a régi sütőmben simán elfőtte a levét, inkább arra kellett figyelni, oda ne kapjon). Ha már a húsi majdnem jó, akkor rakom rá a sajtot, mivel nem kell olyan sok, és én csak éppen megpirultan szeretem.Ez még olyan 10-20 perc.

Rizst készítettem hozzá, meg a tegnapi krumpli püréből tojással, egy kis liszttel olajban kisütött tocsnit ( azt hiszem így hívják).

This entry was posted in Receptek and tagged , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>