Nyárvégi szösszenet

 

Szóval, nem megy ez nekem, eddig bírtam, hogy vége van,nincs tovább. Persze a kert szépen becsukódott, ahogy kell, minden őszi munka szépen rendben lezajlott.  Mivel már hideg van nincs a kertben semmi tennivaló gondoltam leírom ami még augusztusban esett meg Velünk, ami inkább tanulságos, és az üvegház megépítését erősíti.

Augusztus végén keseregtem, hogy mennyire nem hozta semmi ,amit elvártunk tőle, sétálgattam a veteményesben, és sajnáltattam magam, hogy a paprika szekció akkor kezdett magához térni, de ugye pár nap múlva ígértek egy hidegfrontot, és akkor vége. Miközben morfondírozok, és kesergek ( az idén sokat tettem,ezért is hagytam abba az írást)Gábor szólt, hogy készen van az új ágyunk( új francia ágy készült, ez volt az idei nagy mű), és ki kéne bontani a matracot a csomagolásból.

Amikor készen lettünk, küzdöm lefelé a nylont az emeletről, amikor valahogy a kerti sétám, a paprikák, meg az nagy 4 méteres nylon darab összekapcsolódott.

Október

Szóval kicipeltem a kertbe a zsákmányomat, és ácsorogtam vele a paprikák fölött. Gábor is megjelent, és akkor elmondtam Neki mit találtam ki. Szóval az ötletem az volt, hogy csináljunk a paprikák fölé egy fóliát, hogy legyen még egy darabig, tövek ugyanis, telis-tele voltak virággal, egyszerűen a szívem vérzett. Szóval elmondtam a mondókámat, a férjecském, meg szó nélkül otthagyott, és elmasírozott kelet felé. Na, mondom komplett idiótának néz, már csomagoltam is össze a cuccot, hogy kidobom, amikor is vigyorogva visszajön, hogy a régi ágyunkból, amit kidobtunk, meg tudja csinálni a vázat ,másnap megépíti. Szóval másnap volt egy kis fúrás ,faragás, fólia ragasztás, de délre állt a fólia. Nem sok reményt fűztem hozzá, de remekül mentek benne a dolgok. November végén számoltuk fel, addig minden héten volt szüret, volt időszak amikor annyi volt, hogy a családnak is osztogattunk belőle. Az utolsó salátákat, amit akkor vettetem, amikor felhúztuk a fóliát,pár napja ettük meg.

Szóval, ha megtervezzük, számolgatjuk, akkor nagy valószínűség szerint csak katasztrófa lett volna belőle, de így egy sikersztori lett belőle. Úgy döntöttem, hogy lazábban fogom a kertemet kezelni, nem ragaszkodom a könyvekben leírt szabályokhoz olyan görcsösen, nem baj ha káosz van, és nem sikerül minden. 6 éve kertészkedek, rengeteg tapasztalatom van már,ösztönből fogom jövőre a kiskertet művelni, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.

This entry was posted in Kert and tagged , , , . Bookmark the permalink.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>